I år kommer Rökeriet inte att arrangera några julbord. Vi tackar alla som visat intresse och önskar er en god och mättande jul ändå!

Om du vill kan du beställa honungsrökt pepparlax och jullax.  

 

Laxen beställer du på tel 0704-15 34 95

avhämtas under vecka 51 eller efter överenskommelse 

Välkommen med din beställning! 

 

Här kan du läsa om hur det kan gå till när Åstols Rökeri bjuder in till julkalas:

 

Jul på Rökeriet

Det gamla ishuset där vi funnits sedan vår början 1984 fylls av musik, levande ljus och kryddiga dofter.
Vårt julbord dignar under husets egna sillinläggningar, Leifs julkryddade laxar, Gullans småvarma underverk och mycket mycket mer.
Musiker Örjan Carlsson låter kända och okända klanger ljuda ur dragspel, bjällror och klaver.

Kvällen börjar i restaurangdelen Iseriet där du välkomnas med årgångsglögg och mörka pepparkakor med jämtländsk ost från Skärvångens Bymejeri.
Så slås dörrarna upp till Visrummet där julbordet står dukat och granen är klädd.
På julbordet hittar du vår havtornssill med egenhändigt plockade havtorn från Orust. Havtorn -”Bohusläns passionsfrukt” - är ett osedvanligt C-vitaminrikt litet bär! Där finns också mamma Lisbeths sill – domarsillen kallad, Gullans citronsill och Robbans savoysill – för att bara nämna några av våra sillinläggningar.
Brevid den gravade- och kallrökta laxen breder Leifs honungsstrukna pepparrökta laxsida ut sig jämte kryddrökta makrillfiléer och nyrökta räkor.
På andra sidan bordet finns hjortfilé och fårfiol, viltpaté och kalvsylta, onsalakorv, tryffelsalami och julskinka. På toppen av bordet tronar den rökta svartfotsskinkan.
Sedan styr du kosan mot de hemrullade köttbullarna, prinskorvarna, Gullans räkomelett, Janssons frestelsen, kålen, revbensspjällen och julkorven som görs efter farmorsmor Isas recept.

På väg mot den kokta saltlångan går du förbi ostbrickan och och brödbänken med hembakat julknäcke, Gullans vörtkaka och nybakat bröd.
I Iseriet väntar så småningom dessertbuffén med husets äggost och björnbärssylt, Jacobs chokladtårta med punschgrädde och Ris à la Malta med hemgjord saftsås.
Här står också Pontus konfektbord som svämmar över av hemlagad knäck, nougatfylld vit choklad, marsipan och karameller, struvor, äpplen, fikon och dadlar!

Smaklig spis!

Åstols Rökeri AB, Hamnen 4, 471 44 ÅSTOL, Tel: 0704-15 34 95, info@astolsrokeri.se