Åstol

Åstols Rökeri

Bröllop på Rökeriet Under åren har vi haft glädjen att få duka till bröllopsfest många gånger!

Hummerafton på Rökeriet

I Visrummet Visrummet är vår största serveringslokal inomhus. Här ryms 75 sittande gäster. På sommaren är det här vi har våra musikkvällar. I Visrummet har vi också haft bröllopsmiddagar och födelsedagskalas.

Iseriet Iseriet är vår à la carte matsal, inrymd i det före detta isframställningsrummet. Rummet saknar fönster och här har vi valt att ta fasta på den gamla bohuslänska traditionen som ville stänga ute havet: havet påminde om arbete och hårda vindar piskade salt och skum mot husväggarna. Under kristallkronorna härinne hänger svartvita fotografier från livet på Åstol förr och i modern tid. Borden och stolarna kommer från olika hus på ön. Du kan tillexempel hamna vid Amerika-Eriks bord. Eller sitta på missionärshustrun Selins stol.

Sjösidan På nordsidan i ostört läge med utsikt mot Tjörne Huvud har vi vår lilla "bakficka" möblerad med sjömärkesstolar och bord från Guteform på Gotland. Här kan du se solen sänka sig i havet - eller försvinna bakom ön Barlind - lite grann beroende på årstid.

Uteserveringen Våren 2010 hade vi tröttnat på att möblerna på vår uteservering blåste omkull. Vi bestämde oss för att gjuta hela möblemanget i betong. Vi ritade formar till bord och stolar och sen satte Leif igång att gjuta - med hjälp av Peo och Sebastian. 76 stolar och 19 bord blev det! En del stolar signerades av våra gäster! Ett par som förlovade sig på restaurangen ristade in sina namn i en nytillverkad stol. Bröllopsfesten hölls på Rökeriet ett år senare.

Utställnings- och konferensrummet Vinden Vinden är vår stora övervåning för konstutställningar och konferenser.

vår jul på Rökeriet I advent bjuder Åstols Rökeri in till julkalas. Det gamla ishuset där vi funnits sedan vår början 1984 fylls av musik, levande ljus och kryddiga dofter. Vårt julbord dignar under husets egna sillinläggningar, Leifs julkryddade laxar, Gullans småvarma underverk och mycket mycket mer. Musiker Örjan Carlsson låter kända och okända klanger ljuda ur dragspel, bjällror och klaver.

Vinter på Åstol

Åstols Rökeri AB, Hamnen 4, 471 44 ÅSTOL, Tel: 0704-15 34 95, info@astolsrokeri.se